OFERTĂ TURE

Salut! 
Sunt Gabriel Bazacliu si sunt ghid montan din 2015. Organizez ture pe vai de abrupt, pe creste si pe brane. Merg si pe trasee de perete si ofer si cursuri de initiere in tehnici alpine, atat pentru incepatori cat si pentru cei care vor sa se perfectionenze. Sau pentru cei care vor pur si simplu sa invete ceva nou. 

Cum sunt turele?
Majoritatea turelor sunt organizate la cerere: alegem impreuna traseele, alegem momentul in care sunteti pregatiti si vremea e buna. Pe traseu mergem apoi in functie de posibilitatile fiecarui participant. Adaptarea la fiecare participant reprezinta o mare parte din treaba mea. E oarecum o arta... dar desi pare ceva imposibil, pot spune dupa atatia ani ca functioneaza! Aproape intotdeauna.
Merg cu 1-4 persoane (dar cel mai des 1-2 oameni), in functie de tipul traseului si de profilul fiecaruia. Prefer sa merg cu mai  putini oameni daca asta creste calitatea experientei individuale. Insist ca tura sa fie cat mai placuta pentru toti.

Ce poti invata?
Multe dintre turele mele iti ofera si posibilitatea de a invata diverse lucruri legate de tehnici alpine sau chiar de a pune in practica/discuta tehnici pe care le-ai invatat cu alte ocazii. Voi explica la fata locului deciziile luate pe munte, pentru a te face constient atat de optiuni cat si de cum evitam anumite situatii riscante.

Unde putem merge? 
Majoritatea turelor le fac in Bucegi, pentru care am o anumita pasiune - unii ii zic obsesie, nu stiu de ce :) , dar merg si in Postavaru (Cheile Rasnovului), Piatra Craiului, Cheile Galbenului, Ciucas si (mai rar) in multe alte locuri!

Cand? 
Oricand e vreme buna pentru ce ne dorim! Merg atat in timpul saptamanii cat si in weekend. De multe ori e suficient sa vorbim cu cateva zile inainte de tura pentru a stabili totul, dar prefer sa imi fac programul cu o saptamana inainte.

Cu ce?
Echipamentul de alpinism comun (corzi, asigurari, etc) il pun la dispozitie eu, de fiecare data. Pot asigura si echipamentul individual (ham, casca, dispozitiv de filat, coltari, pioleti, etc) daca este cazul. 

Ce ma recomanda?
In primul rand, un safety record impecabil, asta dupa peste 25 de ani de mers pe munte in afara traseelor marcate si peste 15 ani de catarat (la nivelul anului 2023). Si dupa sute de ture (majoritatea cu oameni mai lipsiti de experienta, multe cu incepatori).

Ca inginer (am facut Facultatea de Electronica si am lucrat vreo 9 ani in domeniul verificarii ASIC) am o intelegere buna si o preocupare destul de extinsa pentru  problemele de siguranta pe munte. Promovez (si pledez pentru) intelegerea lucrurilor dincolo de retetele simpliste care sunt asimilate in cadrul multora dintre atelierele si scolile de tehnici alpine. Acestea sunt foarte bune ca punct de pornire, desigur, dar trebuie rafinate ulterior, nefiind adaptate situatiilor mai complexe care apar destul de des pe munte.

Eu vreau prin turele mele sa ofer o experienta adevarata.  Ceva ce sa iti amintesti zambind peste multi multi ani. Ideal, scopul e sa regasesti, pe bune, ceva din bucuria aia pura pe care o traiam fiecare in copilarie. Sa fie o zi traita intens - mai degraba decat niste obiective "bifate" sau locuri "vizitate", cat ar fi ele de frumoase. 
E putin mai greu sa exprim azi ce vreau sa zic, pentru ca lumea de azi e invadata de multa "aventura" care de fapt nu prea atinge sufletul omului.


Cum planuim o tura?
Trimite-mi un mesaj pe WhatsApp 0744764467  (Gabriel Bazacliu).
Mesajul poate sa fie oricat de simplu, pentru ca toate detaliile le vom discuta oricum la telefon.
Nu trebuie neaparat sa stii ce fel de trasee te intereseaza, asta stabilim impreuna.

Cat costa?
Dupa ce vom stabili telefonic ce te intereseaza si ce si cand putem face, iti voi spune exact care sunt costurile. Eu consider ca un pret doar asa poate fi stabilit corect, turele fiind practic toate diferite intre ele (fiind dedicate fiecaruia).


***

Iata mai jos o lista orientativa cu activitati.
  • Ture de vara
   • Parcurgerea de vai, brane sau creste alpine
    1-2 zile, grup de 1-2 sau 1-4 persoane, in functie de traseu
    Cateva exemple (dintre zecile de trasee posibile): Valea Galbinelelor, Acele Morarului, Valea Seaca a Caraimanului, Canionul Cioranga Mare, Brana Portitei, Hornul Coamei, Hornul Ascuns si Creasta Malinului, Hornul din Peretele Costilei, Creasta Costila-Galbinele;
   • Parcurgerea de trasee alpine de perete
    1-2 zile, grup de 1-2 persoane, in functie de traseu. Cateva exemple:
    Bucegi - Fisura Rasucita, Tr. Lespezilor, Tr. Balcoanelor, Tr Hermann Buhl;
    Postavarul - Creasta Generalului, Mielul cel Bland, Lupul cel Rau, Cezar Manea, Muchia Panselutei;
    Piatra Craiului - Muchia Bondarului;
    Ciucas - Turnul Goliat;
  • Ture de iarna
   • Parcurgerea de vai si creste in conditii de iarna
    Exemple: Albisoarele Caraimanului, Valea Seaca a Caraimanului, Acele Morarului, Creasta Pietrei Craiului.
   • Initiere (atat teoretica cat si practica)
    • Initiere in escalada si tehnici alpine si parcurgerea unui traseu alpin
     2 zile, grup de 1-2 persoane
    • Initiere in folosirea echipamentului de iarna si parcurgerea traseelor in siguranta
     2 zile, grup de 2-4 persoane
    • Initiere in escalada si tehnici alpine la faleza de escalada
     1-2 zile, grup de 2-4 persoane

   Niciun comentariu:

   ATENȚIE !!!

   Unele activități prezentate aici implică risc serios de accidentare gravă sau chiar fatală.

   Este important de reținut că:
   • Abordarea anumitor trasee prezentate aici poate fi foarte diferită de cea obișnuită, un motiv foarte serios de a trata cu rezervă informațiile prezentate.
   • Condițiile în care un traseu se găsește (împreună cu riscurile asociate!) pot fi foarte diferite față de cum au fost ele găsite la un moment dat.

   În consecință:
   • NU ne putem asuma nicio răspundere în caz că informațiile prezentate aici sunt greșite, inexacte sau depășite.
   • NU ne asumăm nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a oricăror materiale prezentate aici.
   • Folosirea oricăror informații sau idei prezentate aici se face integral pe propria răspundere.