OFERTĂ TURE

In calitate de ghid montan autorizat (atestat ANT nr. 5093) organizez ture pe vai de abrupt, creste, brane, parcurgeri de trasee de perete si cursuri de initiere in tehnici alpine. 

Cum sunt turele?
Alegem impreuna traseele, alegem momentul in care sunteti pregatiti si e vremea care ar oferi tura cea mai reusita. Fiecare traseu este ales si parcurs in functie de dorintele si posibilitatile fiecarui participant la tura. Adaptarea la fiecare participant e ceva destul de complex si poate parea ceva imposibil, dar fac asta de mult timp si pot spune ca functioneaza (aproape totdeauna!).
Merg cu 1-4 persoane (cel mai des 1-2 pers), in functie de tipul traseului si de profilul oamenilor. Prefer sa merg cu mai  putini oameni daca suspectez ca unii nu s-ar intelege foarte bine inte ei; e neaparat ca tura sa fie foarte placuta pentru toti :)

Ce poti invata?
Multe dintre turele mele iti ofera si posibilitatea de a invata la fata locului diverse lucruri legate de tehnici alpine sau chiar de a pune in practica/discuta tehnici pe care le-ai invatat cu alte ocazii. Vom discuta la planificarea turei si vei intelege cum sunt diferite trasee, care sunt momentele cand putem merge in conditii bune, in functie de starea vremii, a zapezii, etc. Voi explica la fata locului deciziile luate pe munte pentru a te face constient de optiuni, de cum evitam anumite sitatii riscante, etc.

Unde putem merge? 
Majoritatea turelor le fac in Bucegi, pentru care am o anumita pasiune - unii ii zic obsesie, nu stiu de ce :) , dar merg si in Postavaru (Cheile Rasnovului), Piatra Craiului, Cheile Galbenului, Ciucas, la falezele din nordul Bulgariei... si in multe alte locuri!

Cand? 
Oricand e vreme buna pentru ce ne dorim! Merg mai mult in timpul saptamanii, dar si in weekend. De multe ori e suficient sa vorbim cu cateva zile inainte de tura pentru a stabili totul.

Cu ce?
Pentru cei din Bucuresti asigur transportul, cu autoturismul personal. Echipamentul de alpinism comun (corzi, asigurari, etc) il pun la dispozitie eu, in toate turele. Pot asigura si echipamentul individual (ham, casca, dispozitiv de filat, coltari, pioleti, etc) daca este cazul. Tot echipamentul pe care il folosesc este de buna calitate, indeplineste standardele si a fost folosit exclusiv in conformitate cu recomandarile de siguranta ale producatorilor.

Ce ma recomanda?
In primul rand, un "safety record" impecabil.
In al doilea rand, planific si fac turele pentru ca ele sa ofere o experienta deosebita celor care participa. Daca consider ca nu sunt sanse mari de a se realiza asta, prefer sa nu ma angajez sa fac turele respective.

Cum planuim o tura?
Trimite-mi un mail pe adresa gabibaza@yahoo.com.
Mail-ul poate sa fie oricat de simplu, pentru ca toate detaliile le vom discuta oricum la telefon.
Scrie-mi 2-3 randuri despre experienta ta montana si 2-3 randuri despre ce te-ar interesa si cand. Daca faci parte dintr-un grup de prieteni care vor sa mearga impreuna, spune-mi doar numarul lor. Te rog sa scrii si numele tau, localitatea de resedinta (de unde ai pleca in tura) si numarul tau de telefon. Precizeaza cand te pot cauta fara sa te deranjez, probabil te voi suna la 1-2-3 zile dupa ce mi-ai trimis mail-ul, in functie de programul meu.

Cat costa?
Dupa ce vom stabili telefonic ce te intereseaza si ce si cand putem face, iti voi spune exact care sunt costurile. Eu consider ca un pret doar asa poate fi stabilit corect, turele fiind practic toate diferite intre ele (fiind dedicate fiecaruia).

***

Iata mai jos o lista orientativa cu activitati.
  • Ture de vara
   • Parcurgerea de vai, brane sau creste alpine
    1-2 zile, grup de 1-2 sau 1-4 persoane, in functie de traseu
    Cateva exemple (dintre zecile de trasee posibile): Valea Galbinelelor, Acele Morarului, Valea Seaca a Caraimanului, Canionul Cioranga Mare, Brana Portitei, Hornul Coamei, Hornul Ascuns si Creasta Malinului, Hornul din Peretele Costilei, Creasta Costila-Galbenele etc.
   • Parcurgerea de trasee alpine de perete
    1-2 zile, grup de 1-2 persoane, in functie de traseu. Cateva exemple:
    Bucegi - Fisura Suspendata, Fluturele de Piatra, Tr. Lespezilor, Tr. Balcoanelor, Tr Hermann Buhl, etc;
    Postavarul - Mielul cel Bland, Lupul cel Rau, Cezar Manea, Muchia Panselutei,etc;
    Piatra Craiului - Muchia Bondarului;
    Ciucas - Turnul Goliat;
  • Ture de iarna
   • Parcurgerea de vai si creste in conditii de iarna
    Exemple: Albisoarele Caraimanului, Valea Seaca a Caraimanului, Acele Morarului, Creasta Pietrei Craiului,  etc.
   • Initiere (atat teoretica cat si practica)
    • Initiere in escalada si tehnici alpine si parcurgerea unui traseu alpin
     2 zile, grup de 1-2 persoane
    • Initiere in folosirea echipamentului de iarna si parcurgerea traseelor in siguranta
     2 zile, grup de 2-4 persoane
    • Initiere in escalada si tehnici alpine la faleza de escalada
     1-2 zile, grup de 2-4 persoane

   Niciun comentariu:

   ATENȚIE !!!

   Unele activități prezentate aici implică risc serios de accidentare gravă sau chiar fatală.

   Este important de reținut că:
   • Abordarea anumitor trasee prezentate aici poate fi foarte diferită de cea obișnuită, un motiv foarte serios de a trata cu rezervă informațiile prezentate.
   • Condițiile în care un traseu se găsește (împreună cu riscurile asociate!) pot fi foarte diferite față de cum au fost ele găsite la un moment dat.

   În consecință:
   • NU ne putem asuma nicio răspundere în caz că informațiile prezentate aici sunt greșite, inexacte sau depășite.
   • NU ne asumăm nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a oricăror materiale prezentate aici.
   • Folosirea oricăror informații sau idei prezentate aici se face integral pe propria răspundere.