"Cu Geo la Coștila..."

Data: 17-18 octombrie 2010
Participanti: Dana, Baza, Geo, Nusu, Corina, Rudi, Jean-Paul
Traseul nostru (Dana & Baza): V. Bucsoiului - Vf. Omu - V. Alba

Si anul asta, la fel ca in ultimii ani, Geo si-a rezervat un weekend pentru a veni in tara sa catere la Costila si sa vada zadele in straie de toamna. Biletul de avion e luat din timp, lumea anuntata sa-si rezerve weekendul asta in calendar, totul aranjat! Sau, mai bine zis, aproape totul. Pe cei de la "vreme" nu i-a anuntat nimeni de intentiile noastre, asa ca avem parte de zade in straie de... iarna :).

Sambata de dimineata plecam cu Geo din Bucuresti si ne regrupam la Caminul Alpin cu Nusu, Rudi si Corina. Vremea e rece, inchisa si ploioasa asa ca Rudi si Corina pleaca spre Brasov si promit sa vina seara la refugiu. Restul - pornim in sus spre refugiu.


Geo :)


:)


Cu Geo, drumul ia mai mult decat de obicei, dar e si mult mai placut decat de obicei :)


La scurt timp dupa ce ajungem la refugiu apare si Jean-Paul. El e in drum de la Cluj spre Bucuresti, dar a facut un mic detour pe la refugiu sa ne vada.


Intre timp nu mai burniteaza si stanca pare sa fie uscata pe alocuri. Exista trasee catarabile, deci e clar ce vor face Nusu si Geo! Noi in schimb preferam sa ne plimbam pe frigul asta, asa ca ne lasam lucrurile la refugiu si pornim spre valea Bucsoiului.


La intrarea in vale nu era pic de zapada, dar in partea de sus ne-am cam luptat cu nametii.


Am ajuns la Omu destul de devreme, dar pe intuneric. Deh, nu mai e vara! In timp ce mancam o ciorbita delicioasa ne gandeam ce sa facem... afara incepuse sa viscoleasca, in cabana era cald si bine, si o atmosfera foarte placuta. Nu e greu de luat o hotarare :)

A doua zi, Baza e matinal si iese sa faca cateva poze la prima ora.


Viscolul pudrase totul cu zapada :)


:)


Incet-incet, pare ca o sa isi faca aparitia si soarele...


Stalpul din fata cabanei - foarte fotogenic in dimineata asta :)


La fel si cabana cu bolovanul :)


Si in sfarsit avem parte si de soare si cer (partial) senin :)


Profitam, si ne bem ceaiul/cafeaua pe "terasa".


Coltii Morarului :)


Dimineata asta e superba, asa ca vrem sa ne plimbam cat mai mult pe platou. Pana la urma coboram pe Valea Alba, unde ne intersectam cu Rudi si Corina care urcau pe acolo.


La refugiu ii asteptam pe Geo si pe Nusu sa vina din traseu si coboram toti in Busteni.


La masina, Geo obosita dar fericita dupa un weekend in care optimismul unora (Geo si Nusu) a invins prognozele meteo. :)



2 comentarii:

Unknown spunea...

Va multumesc mult de tot! A fost o iesire superba si sper sa ne revedem curand si sa mergem iar la Costila sau unde vreti voi! O imbratisare calduroasa de departe! Cu gandul la .... zade. Geo

Anonim spunea...

Poze tare frumoase!

ATENȚIE !!!

Unele activități prezentate aici implică risc serios de accidentare gravă sau chiar fatală.

Este important de reținut că:
  • Abordarea anumitor trasee prezentate aici poate fi foarte diferită de cea obișnuită, un motiv foarte serios de a trata cu rezervă informațiile prezentate.
  • Condițiile în care un traseu se găsește (împreună cu riscurile asociate!) pot fi foarte diferite față de cum au fost ele găsite la un moment dat.

În consecință:
  • NU ne putem asuma nicio răspundere în caz că informațiile prezentate aici sunt greșite, inexacte sau depășite.
  • NU ne asumăm nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a oricăror materiale prezentate aici.
  • Folosirea oricăror informații sau idei prezentate aici se face integral pe propria răspundere.