Creasta Fotoreporterului (2B), Buila

Data: 21-22 august 2010
Participanti: Dana, Baza, Loria, Tibi si Clara
Traseu: Creasta Fotoreporterului (2B, 10 lc, V+), zona Cheile Cheii, Buila

Se anunta party restrans (ziua Loriei) la cabana Cheia. Perfect! Inca o zona de catarat de pe lista locurilor in care as vrea sa ajung. Plecam de vineri seara in ideea de a face un traseu sambata pana se aduna gasca... dar somnul in cort e atat de dulce incat nu reusim sa deschidem ochii inainte de pranz. Si atunci doar pentru a scoate izoprenele afara la umbra si a continua leneveala. Lumea apare tocmai cand noi gateam o supa, asa ca ne punem toti la masa cateva ore bune. Odihniti si cu burta plina, noi doi impreuna cu Loria si Tibi ne urnim din loc pana la cele mai apropiate trasee de escalada - timp in care Clara face o scurta plimbare pe un traseu marcat. Seara o petrecem in jurul primusului, la o cana cu vin.

Duminica dimineata: brain-storming. Lumea in general are chef de catarat. Pana si Clara, cea mai ne-cataratoare din grup, se lasa tentata cand vede ca am adus un ham in plus pentru ea. Deci chef avem, echipament avem exact cat trebuie pentru 5 persoane (semicorzile noastre si coarda lui Tibi). Mai ramane doar de gasit un traseu potrivit. In toate listele cu trasee din zona apare Creasta Fotoreporterului cotata 2B si cu multe lungimi de coarda, exact genul de traseu la care ne gandeam. Stabilim si echipele: Baza merge cu 2 secunzi (Loria si Clara) si eu si Tibi vom merge cap schimbat. Toate detaliile sunt puse la punct asa ca... hai sa ne distram :)

***

CREASTA FOTOREPORTERULUI - 2B

Generalitati:
 • traseu usor si destul de frumos
 • pitoane foarte putine si in general proaste (vreo 10 pitoane pe tot traseul)
 • in functie de posibilitatile si preferintele fiecaruia, pot fi utile anouri (de pus dupa cate un copac), nuci sau frienduri
 • gradul: V+ (pe ultima l.c.)
 • pe prima l.c. (in special) sunt niste zone friabile
 • in prima parte a traseului - multe posibilitati de retragere pe branite spre valcelul din dreapta
Folosim orientativ schita facuta de Liviu Enache (primita de la Silvia):


***

Echipa inainte de traseu, mai putin Baza - "fotoreporterul sef" care evident ne fotografiaza :)


Loria si Clara catarand.


La 'picnic' in regrupare.


Clara e al doilea secund, deci cand e randul meu sa merg cap apuc sa-i fac poze:)Alta regrupare. Cand eram aici a trecut un trenulet pe langa noi - 4 persoane legate in aceeasi coarda si care mergeau concomitent.


Baza pe o crestuta draguta.


Baza :)


Loria, Clara si Tibi in regruparea "cuib" :)


Cata si Silvia sunt in peretele Livezii cu Mesteceni si ne fac poze. Multumim! :)


Catalin ne intreaba daca urmeaza sa facem rapel. Eu inca nu aveam idee despre ce vorbea el, dar urma sa aflu imediat :)


N-a fost asa greu pana la urma! Sunt spituri de rapel, dar merge si descatarat.


Baza isi asteapta secunzii sa-i asigure de sus. Loria isi pune mainile in cap cand vede ce urmeaza :)Toata lumea ciorchine pe acest coltisor de stanca.


Tibi, ca secund, are mai mult de lucru decat mine... si prefera sa "inginereasca" un rapel.Clara pe un peretel in penultima lungime.


Din nou Clara, in pasul traseului - in hornul de la sfarsitul ultimei lungimi


Pozam fiecare echipa. Aici - eu si Tibi.


Si aici - Baza cu Loria si cu Clara.


La adapostul unui copacel fotogenic :).


Poza de final. Loria cu ganduri culinare (toata ziua a vorbit de "pui la ceaun"!!!). In pom - tricolorul corzilor putin dezordonat :)5 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare postul, cu un singur amendament, ai uitat sa precizezi ca ati fost cu 3 INCEPATORI :p

Silvique_ms spunea...

Subscriu! :))

cristi iacob spunea...

iti mai aduci aminte cate pitoane ati gasit pe ultima lc?

Dana spunea...

Cristi, nu-mi amintesc "cate" dar imi amintesc impresia ca au fost suficiente. Noi am regrupat intr-o zona cu iarba si copacei... in prima parte a lungimii nu cred ca am gasit pitoane, dar nici nu-mi amintesc sa fi simtit nevoia. Apoi, in zona mai dificila (acea surplombita cu pasul traseului) erau suficiente pitoane. Parca singura portiune din traseu unde am fi vrut niste pitoane si nu au fost (asa ca am folosit asigurari mobile) a fost acel peretel din penultima lungime.

cristi iacob spunea...

Merci de info. Te-am intrebat deoarece am fost we-ul trecut pe ultimile 2 lc din traseu, iar capul de coarda (colegul cu care eram si care este un f bun cunoscator al zonei) a urcat cca 10 m din ultima regrupare (tot la acei copacei am regrupat si noi) si nu a gasit/vazut nici un piton, nici in zona cu surpl de mai sus. Parerea lui este ca lungimea a fost depitonata, ca de altfel si alte trasee din zona si din Folea ...

ATENȚIE !!!

Unele activități prezentate aici implică risc serios de accidentare gravă sau chiar fatală.

Este important de reținut că:
 • Abordarea anumitor trasee prezentate aici poate fi foarte diferită de cea obișnuită, un motiv foarte serios de a trata cu rezervă informațiile prezentate.
 • Condițiile în care un traseu se găsește (împreună cu riscurile asociate!) pot fi foarte diferite față de cum au fost ele găsite la un moment dat.

În consecință:
 • NU ne putem asuma nicio răspundere în caz că informațiile prezentate aici sunt greșite, inexacte sau depășite.
 • NU ne asumăm nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a oricăror materiale prezentate aici.
 • Folosirea oricăror informații sau idei prezentate aici se face integral pe propria răspundere.